Friday, December 2, 2011

Buffered Earning Dari Nuffnang! Alhamdulillah..Jom Kongsi Cara Nak Dapatkan BE

Assalamualaikum..w.r.b.t..

Alhamdulillah, pepagi ni bukak Nuffnang tengok dapat Buffered Earning (BE) dari Nuffnang...rasa best sangat sebab dah lama tak dapat BE..huhu tak tau nape, traffic maintain je tapi BE susah nak dapat sekarang..mungkin sebab traffic orang lain jauh lagi tinggi dari blog ni kot..huhu yela, den ni cuma blogger kecik je..hehe :)


Harini nana nak share dengan uols semua tips atau cara-cara nak dapatkan BE..ni yang nana amalkan la ek, atau apa yang nana buat untuk dapatkan BE..hope korang boleh cuba :)

Tips untuk dapatkan Buffered Earning:

  • Rajin buat blog post : uols kena la rajin-rajin buat blog post...janganla post pun sebulan sekali pastu nak harapkan dapat BE, memang tak la kan..unless la korang memang blogger macam Cik Epal ke, Abang Ben Ashaari ke, Maria Elena ke..post sekali seminggu pun takpe sebab tiap2 hari dah ramai orang yang menyinggah di blog :) ni pujian tau..
  • Post yang berfaedah : post yang uols semua buat tu biarlah berfaedah, walaupun kekadang tu just nak share apa yang uols buat aritu tapi boleh la jugak selitkan sedikit unsur nasihat atau dapat membantu rakan blogger yang lain. Pastu post tu jangan la asik cerita benda negatif atau nak kutuk orang je. Kekadang kita pun naik menyampah kan kalau baca blog yang asik nak kutuk orang je kan..wallahuaklam
  • Rajin blogwalking : haaa...ni satu lagi...rajin-rajinla buat blogwalking. Bila singgah di blog orang lain tu tinggalkan la jejak uols kat shoutbox atau komen ke so blogger tu akan sedar akan kehadiran anda di blog mereka dan ini seakan penghargaan kepada mereka sekiranya anda meninggalkan jejak
  • Contact Nuffnang : rajin-rajinkan lah diri uols semua untuk contact dengan Nuffnang atau dalam erti kata lain mendekatkan blog uols dengan Nuffnang. so bila uols selalu contact dengan Nuffang, dorang akan rajin la jugak nak bagi BE kat uols...
Erm...tu jela kot yang nana nak share ngan uols semua hari ni..kalau nak tau lagi cara-cara nak dapatkan BE, uols semua boleh Google je..banyak yang blogger kat luar sana dah share kat blog dorang jugak...happy blogging! :)

Wassalam

~~p/s : Thanks Nuffnang sebab sudi bagi Buffered Earning kat Sakurashawl lagi :)


14 comments:

Mohd Noor Shawal said...

thanks for a information...kak...kalau kite nak earnings kene sertai apa apa campaign ke? saya baru lagi kat nuffnang, tu yang tak berapa faham concept die tu...:(

hyna.. said...

thanks dik..akak dh tgk blog shawal,cantik! :) untuk dapatkan earning ni kena follow basic rules yang ditetapkan oleh Nuffnang dulu..kena jadi Glitterati user dulu baru layak untuk dapat earning,kena isi semua blogger bio yng ade kt nuffnang tu untuk mudahkan dorang tau iklan mane yang boleh diberikan untuk kita..

mulan said...

terima kasih info kak,.sya pun baru je join nuffnang blum dpt apa2 pun..;)

Marsita Ng Bong Kiang said...

terima kasih dengan penerangan dari akak,saya pun kena banyak belajar ni yealah kan baru join ni,dah tue baru jumpa nk buat ni smua tadi masa muda asik nak enjoy je nek jemu dh asenya.

Aliz Elyce said...

Wah terima kasih bagi info ni . Budak ni baru nak berjinak-jinak dengan blog and bru je masuk nuffnang :)

Azila Shahira said...
This comment has been removed by the author.
Azila Shahira said...

tq tq atas infrmation nie . .sy pn xthu sgt psl nuffnang nie . .coz baru je join . .hee

Dongdong Weng said...

20150505wengdongdong
oakley sunglasses
hollister
jordan 3s
ray ban outlet
kate spade outlet
coach outlet store online
coach outlet
air jordan 11
oakley vault
michael kors
ray ban glasses
louis vuitton handbags
ray ban outlet
p90x workouts
tods shoes
burberry outlet online
celine outlet
louis vuitton handbags
coach factory outlet
burberry outlet online
michael kors outlet online
abercrombie
fitflop shoes
louis vuitton outlet
tory burch outlet
coach factory outlet
louis vuitton
ghd hair strighteners
christian louboutin shoes
ralph lauren polo shirts
coach outlet store online
coach outlet
ray ban outlet
coach outlet store online
michael kors outlet


Da Shuai Guo said...

4guowenha0921
ray ban sunglasses online, http://www.raybansunglassesonline.us.com/
ralph lauren,polo ralph lauren,ralph lauren outlet,ralph lauren italia,ralph lauren sito ufficiale
dallas cowboys jersey, http://www.dallascowboysjersey.us/
nike air max, http://www.nikeairmaxshoes.org.uk/
adidas outlet, http://www.adidasoutletstore.us.com/
nhl jerseys, http://www.nhljerseys.us.com/
ferragamo shoes, http://www.ferragamo.eu.com/
michael kors handbags, http://www.michaelkorsusa.us/
mulberry uk, http://mulberryoutlet.outlet-store.co.uk/
steelers jerseys, http://www.pittsburghsteelersjersey.com/
wedding dresses uk, http://www.weddingdressesoutlet.co.uk/
chicago bears jerseys, http://www.chicagobearsjerseys.us/
toms outlet, http://www.toms.us.com/
nike air huarache, http://www.nikeairhuarache.org.uk/
louis vuitton outlet store, http://www.louisvuittonoutletstore.name/
true religion jeans outlet, http://www.truereligionjeansoutlets.us.com/
north face jackets, http://www.thenorthface.me/
louis vuitton outlet, http://www.louisvuitton.in.net/
pittsburgh steelers jersey, http://www.pittsburghsteelersjersey.com/
coach outlet online, http://www.coachoutletonline.in.net/
los angeles lakers jerseys, http://www.lakersjerseys.us/
lacoste shirts, http://www.polo-lacoste-shirts.fr/
supra shoes, http://www.suprashoes.us.com/
polo shirts, http://www.poloralphlaurenshirts.us.com/
hermes outlet, http://www.hermesbags.co.uk/
hollister shirts, http://www.hollistershirts.co.uk/
blackhawks jersey, http://www.chicagoblackhawksjersey.us/
michael kors outlet online, http://michaelkors.outletonlinestores.us.com/

Nike Free said...

nike air max tailwind 2009 nike air max 2012 review Nike Air Max LTD 2 black air max 97 womens nike air max 2009 sale nike air max 360 bb low air max 90 nike air max 90 air max 90 infrared air max 95 nike air max 95 cheap air max 95 air max 90 nike air max 90 air max 90 ice nike air max 90 infrared cheap air max 90 nike air max 90 sale nike air max 90 on sale 90 air max air max 95 nike air max 95 nike air max 95 360 nike air max 95 mens womens nike air max 95

Wenhao Guo said...

3guoguo1022
jordan shoes
celine handbags
ralph lauren
ugg boots clearance
ugg boots
canada goose outlet
michael kors handbags
michael kors outlet
cheap ugg boots
louis vuitton handbags
coach factory outlet
louis vuitton
ugg boots store
oakley sunglasses wholesale
ugg boots for women
Canada Goose Jackets/Coats And Parka Online
michael kors outlet
coach factory outlet
cheap nfl jerseys
coach outlet canada
canada goose jackets
michael kors handbags
coach factory outlet
louis vuitton handbags
jordan 4
michael kors handbags
louis vuitton handbags
tory burch outlet
louis vuitton outlet
jordan 3
michael kors handbags
michael kors handbags
ugg boots wholesale
louis vuitton outlet
michael kors bag
louis vuitton handbags
louis vuitton
michael kors outlet
coach outlet

mmjiaxin said...

chicago bears
coach outlet
baltimore ravens
washington redskins
christian louboutin outlet
air jordan shoes for sale
phone cases
michael kors outlet online
nike free 5
cheap jordan shoes
polo shirts
north face outlet store
dallas cowboys
adidas outlet
mlb jerseys
cheap ray ban sunglasses
nike air huarache
chicago blackhawks
seattle seahawks
louis vuitton bags cheap
mm1119

Nike Free said...

Stay cozy in the best selection of on sale Cheap UGG boots and shoes.Our UGGS online sale store is your outlet for discount UGG boots,shoes,slippers,and accessories.
Cheap Ugg Boots,Ugg Slippers - Uggs Outlet On Sale
Cheap Ugg Boots For Sale
Cheap Uggs Boots
Ugg Boots For Cheap
Uggs For Cheap
Cheap Uggs For Sale
Uggs Cheap
Uggs On Sale Cheap
Cheap Uggs Outlet
Cheap Ugg Boots,Ugg Slippers,Ugg Outlet,Uggs On Sale,Ugg Sale
Ugg Boots Cheap
Ugg Boots For Cheap
Cheap Ugg Boots For Sale
Australia Uggs
Ugg Australia Outlet
Uggs Australia Sale
Ugg Australia Sale
Ugg Australia Store
Australian Ugg Boots
Shop the Official UGG® Australia website.Find Women's, Men's and Kid's Boots,Slippers,Shoes and more! Over 139$ Free shipping,returns,&exchanges.
Ugg Australia Boots
Ugg Australia.Com
Ugg Boots|uggsonsaleaustralia.com
Uggsaustralia

柯云 said...

2015-12-18keyun
canada goose sale
canada goose sale
nike free 5.0
oakley sunglasses
uggs outlet
louis vuitton purses
chanel handbags
louis vuitton bags
louis vuitton outlet
michael kors outlet
coach outlet
lebron james basketball shoes
marc jacobs outlet
uggs on sale
michael kors bags
mulberry uk
louis vuitton purses
ralph lauren outlet
ugg outlet
oakley sunglasses
discount jordans
oakley outlet
michael kors outlet store
coach outlet store
louis vuitton purses
jordan shoes
ugg boots
ralph lauren outlet
ugg australia
tory burch
ralph lauren outlet
adidas original trainers
gucci handabgs
ugg outlet
p90x
nike air huarache
tory burch outlet online
michael kors handbags
ray ban sunglasses
coach factory outlet

 
Copyright © Sakura Shawl |Design by Whitey Mommy