Friday, April 22, 2011

Emel 1Malaysia, sejauh mana keberkesanannya?

Hmm..baru-baru ni kaluar dekat paper, tv, corong radio & semua medium pasal Emel 1Malaysia..
Apa tu Email 1Malaysia???Actually, Emel ni adalah satu pendekatan kerajaan dalam membentuk rakyat yang celik IT disamping dapat menyelaraskan saluran komunikasi rasmi antara rakyat.


Sebanyak RM50 Juta dijangkakan akan diinvest untuk project ni..(Untunglah syarikat Tricubes Bhd) yg dapat projek ni..

Dengar2 kata saham dorang naik mendadak (mencecah 491%)!!..selepas diannounce dorang sebagai pengendali emel tersebut..

Pandangan peribadi Nana, approach ni bagus, mungkin some prioriti perlu diutamakan. Means mana yg dulu, kita dahulukan.
Kalau kite tengok, kemajuan jalur lebar kat Malaysia ni masih di takat dunia ke 3, berapa banyak kampung yg di cover dek liputan jalur lebar??..Even kat KL, umah nana ni pun kene ngadap pintu nak dapatkan coverage ;(



Kalaulah Emel ni dilaksanakan, mungkin agak terhad bilangan pengguna memandangkan liputan yang terhad. Masalah ni mungkin tak terjadi jika jalur lebar di Malaysia ni setanding dengan negara2 Maju..

Barulah best beremel 1Malaysia!!!! :) Renung2kan & selamat beramal..

ps: just my 2 cents. Peace!!!

0 comments:

 
Copyright © Sakura Shawl |Design by Whitey Mommy