Tuesday, January 10, 2012

Kelebihan Berumahtangga dari Bercinta @ Kapel

Assalamualaikum w.r.b.t...

Dah berhari² nana duk fikir nak buat blog post tajuk apa ye? Pastu melayan blog kawan² yang dah kahwin, tetiba terpikir pasal satu topik yang sering nana bicarakan dengan suami. Sampaikan kekadang tu terpikir, rugi tak kahwin awal :) walau bagaimanapun jodoh ketentuan semua tu di tangan DIA..DIA merupakan sebaik² Perancang..

Baca tak tajuk post ni? "Kelebihan Berumahtangga dari Bercinta @ Kapel" hik,sesuka hati merojakkan bahasa mungkin ramai tak tahu kelebihan berumahtangga..tak kurang jugak ada yang mengatakan 'bila bercinta manis, dah kawen nanti menyampah la duk mengadap hari²'...tak baik cakap camtu, orang yang cakap macam tu ialah orang yang tak tau menghargai kenikmatan berumahtangga..

Nikmat yang paling dirasakan di saat lafaz akad nikah tu yang paling mengharukan...dengan sekelip mata, kita telah selamat diijabkabulkan dengan jodoh yang telah ditetapkan Allah dan hamba Allah tu la yang akan menjaga kita lepas ni. Bukan bermaksud mak ayah kita dah tak jaga kita, tapi secara automatik kita adalah tanggungjawab kepada suami kita..


Ok, berbalik kepada topik nana ni..salah satu kelebihan berumahtangga dari kapel ni kan, korang boleh jimat duit! aik, jimat macam mana pulak..bukan ke banyak belanja nak kawen ni?? yela...yang tu memang la dear...maksud nana, daripada time korang kapel tu, mesti dah banyaaaakkk duit dihabiskan...ye dak? mau nye tak, duk bergayut kat public phone , topup lagi, tak cukup gayut kat public fon beli kredit plak call pakai handphone, pastu sms plak..sampai tido pun peluk henfon...betul taak?? kan! kan! kan!...ha jangan duk geleng pale tu...
Tu tak kira lagi time nak keluar dating lagi tu..kalo yang naik bas, tiket bas la..naik train, tiket train la..yang banyak duit sket , sewa kereta...sanggup tu habiskan duit PTPTN semata² nak belanja awek keluar..

Kalau dah keluar tu mesti la belanja makan kan?? Makan pun tak hengat, tempat mesti la currlasttt...hehe lepas makan, makan lagi...tak kenyang² jugak..al-maklumlaaa, nak habiskan masa bersama..hehehe breakfast nak sesame, celik mata je dh ajak jumpa...pas abes kelas, tengahari ajak lunch plak..pastu minum petang nak minum ABC ngan  makan goreng pisang..then malam plak nak dinner...huh! agak² la, bape RM dihabiskan untuk makan je? hehehe

Heheheh pernah terpikir tak semua ni? 

Bila dah kawen ni kan, macam² boleh jimat..duit belanja makan..kredit henfon...duit minyak keta...hehehe yela, mana taknya...time bercinta nak jumpe kena la kat luar..nk makan sekali pun kat luar..memang banyak duit habis..bila dah kawen ni alhamdulillah memang jimat la duit..tapi korang mesti cakap, ala dah kawen boleh la cakap padahal time bercinta mesti camtu jugak kan! hehehe sebab dah mengalami la ni nak cite kat korang..heheheh

La ni, celik je mata,dia dh ade kat depan mata..tak perlu nak sms lagi..bekfes sesama sah² la kat rumah..lunch kalo weekend leh main masak sesame...makan malam tiap² hari kat rumah..tak payah nak keluar² makan kat luar...skali skala tu apa salahnya :) telefon pun kekadang dah tak amik port duk kat mana..hahahaha betul tak korang!!

So, kepada yang bercinta @ kapel tu..baikla korang start menabung dan tak payah la nak dating² sangat... lagipun, kahwin ni dapat menghindari dari dosa.that's the most important thing!..apa korang ingat kuar² dating ni tak buat dosa ke? orang boleh buat fitnah, tu pun dah dikira dosa tau.... sebab kita dah jadi yang halal untuk dia bila dah diijab kabulkan :) alhamdulillah...

Apa ke panjang benor nana bebelkan ni...yang penting semuanya datang dari hati nana sendiri..jom share apa yang korang pikirkan ye :)

 alhamdulillah kami telah selamat diijab kabulkan pada 12 November 2011 :)
Cantik² sekalian, jom Like di Page Sakurashawl.Com & Follow Blog ni ye :)

11 comments:

are_lin@yu said...

Tahniah nana..saat nana jadi sorn isteri dah tiba..ayu ni ntahla bila..hehe..memang hajat nak cepat tapi masa belum tiba..huhu..

hyna.. said...
This comment has been removed by the author.
Sakurashawl said...

@are_lin@yu thanks ayu.insyaAllah semuanya dh ditentukan, nanti bila tiba time ayu, bersedia jela :) at least ayu ada masa utk mempersiapkan diri dengan ilmu untuk menjadi surirumah tangga :)

cikgucikgi said...

sbb tu kene bercinta lps kawen...hehehehehe.....

cikgucikgi said...

sbb tu kne bercinta lps kawen..bukan bercinta sakan...pastu bru kawen.hehehe..insyaAllah...arap2 dipertemukan jodoh dgn yg bercinta lps kawen..;)

Sakura Shawl said...

@cikgucikgi amin.. :)

Dongdong Weng said...

20150505wengdogndong
coach factory outlet online
louis vuitton outlet
hollister
true religion
cheap jordans
michael kors outlet online
louis vuitton handbags
jordan 11
ray ban sungalsses
coach factory outlet
pandora jewelry
concords 11
beats solo
michael kors
abercrombie fitch
toms outlet
abercrombie
hollister clothing store
michael kors
lululemon
polo ralph lauren
toms outlet
michael kors outlet online
mont blanc pens
louis vuitton
hollister
michael kors uk
michael kors
chanel handbags
toms outlet
timberlands
kobe shoes
michael kors outlet online
christian louboutin

Nike Free said...

nike air huarache shop online nike free 5.0 nike free 5.0+ nike free run nike free trainer 5.0 nike free nike free run 5.0 nike free runs nike free 5.0+ womens nike free 4.0 nike free run 5.0 womens womens nike free 5.0 nike free tr fit 3 nike free 4.0 v3 nike free women black nike free run nike free 2.0 nike free run 3 womens nike free run 2 womens womens nike free 3.0 nike free 5.0 men nike free 6.0 mens nike free trainer 5.0 cheap nike free tiffany nike free runs nike flyknit free 5.0 nike free print nike free woven womens nike free 5.0 black nike free fit womens nike free run 3.0 nike free for women nike free trainer womens

Wenhao Guo said...

1guoguo1022
toms shoes
michael kors outlet
michael kors outlet online
lerbron james shoes
hollister
jordan 6
true religion outlet
louis vuitton
canada goose Jacket/Parka/Coats
uggs sale
ugg outlet
hermes birkin
uggs outlet
ralph lauren
Abercrombie And Fitch
christian louboutin shoes
kobe shoes
louis vuitton outlet
michael kors uk
michael kors outlet
gucci outlet
coach factory outlet
michael kors
coach outlet
michale kors outlet online
ugg boots on sale
uggs on sale
abercrombie
coach outlet
coach factory outlet
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
true religion jeans
louis vuitton bags
canada goose outlet usa
michael kors outlet
canada goose outlet,canada goose jackets,canada goose online,canada goose sale
coach outlet

Nike Free said...

cheap oakley prescription sunglasses
oakley sunglasses jacket 2.0
buy cheap oakley sunglasses
oakley store easton
oakley flak jacket sunglass
tyler oakley glasses
asian fit oakley
oakley sunglasses houston
big oakley sunglasses
oakley crankcase sunglasses review
oakley ten sunglasses
oakley enduring pace
oakley golf shoes
oakley beanie
oakley tightrope sunglasses
wholesale fake oakleys
oakley deviation
oakley on sale
oakley batwolf polarized sunglasses
oakley down jacket
fake oakleys frogskins
is the oakley sale legit
cheap oakley sunglasses for kids
oakley half wire 2.0

柯云 said...

2015-12-18keyun
canada goose sale
canada goose sale
nike free 5.0
oakley sunglasses
uggs outlet
louis vuitton purses
chanel handbags
louis vuitton bags
louis vuitton outlet
michael kors outlet
coach outlet
lebron james basketball shoes
marc jacobs outlet
uggs on sale
michael kors bags
mulberry uk
louis vuitton purses
ralph lauren outlet
ugg outlet
oakley sunglasses
discount jordans
oakley outlet
michael kors outlet store
coach outlet store
louis vuitton purses
jordan shoes
ugg boots
ralph lauren outlet
ugg australia
tory burch
ralph lauren outlet
adidas original trainers
gucci handabgs
ugg outlet
p90x
nike air huarache
tory burch outlet online
michael kors handbags
ray ban sunglasses
coach factory outlet

 
Copyright © Sakura Shawl |Design by Whitey Mommy