Saturday, July 14, 2012

Tips Mekap Dari Nana

Assalamualaikum w.r.b.t..

Selamat malam semua..tetiba je arini nana rasa nak bagi makeup tips, takdela banyak sangat. Tips yang sangat simple yang mungkin ramai yang tak tau dan tak pernah nak amik tau :)

Pernah tak korang pakai eyeshadow time nak kuar umah pagi, pastu tak sampai petang atau kadang tu bila tengahari je eyeshadow tu dah hilang?? Haaa..kalo korang nak tau, nana penah  la alami benda ni..korang pun msti ade yang penah kan? kan? kan?...masa memula pakai tu punya la cantik kaler nampak terang. bila dh tengahari je dah tak bape nampak kaler eyeshadow tu..

Cara untuk nak kekalkan eyeshadow kt kelopak mata kita tu ialah kita kena pakai 'Eyeshadow Base/ Eye Primer' atau dalam Bahasa Melayunya, 'Asas Pembayang Mata',...fungsi pakai eyeshadow base ni ialah untuk kekalkan eyeshadow yang kita pakai tu..texture eyeshadow ni agak pekat dan itu yang buatkan ia boleh 'pegang' eyeshadow yang kita pakai tu sepanjang hari :)

Haa? tak tau mana nak dapatkan eyeshadow base ni?? banyakk jual kt luar tu dear..yang paling senang nak cari atau brand yang mungkin semua orang tau ialah Elianto, dan ianya jugak murah..nana pun pakai ni utk diri sendiri..memang puas ati! :) brand2 lain pun ada jugak, contoh nya Nyx, Urban Decay, Revlon, MAC dan lain-lain lagi..

Eye Primer- Elianto

Cara nak pakai senang je..sebelum pakai eyeshadow, kita sapu eyeshadow base ni kt kelopak mata..nana lagi selesa gunakan jari, cepat dan rata...lepas tu kita pakai la eyeshadow mcm biase! senang je kan? :) 

So, itu jela tips yang sangat simple yang nana nak share untuk harini..until we meet again, jaga diri dan hiasi peribadi..wassalam..

5 comments:

Dongdong Weng said...

20150505wengdogndong
coach factory outlet online
louis vuitton outlet
hollister
true religion
cheap jordans
michael kors outlet online
louis vuitton handbags
jordan 11
ray ban sungalsses
coach factory outlet
pandora jewelry
concords 11
beats solo
michael kors
abercrombie fitch
toms outlet
abercrombie
hollister clothing store
michael kors
lululemon
polo ralph lauren
toms outlet
michael kors outlet online
mont blanc pens
louis vuitton
hollister
michael kors uk
michael kors
chanel handbags
toms outlet
timberlands
kobe shoes
michael kors outlet online
christian louboutin

Meiqing Xu said...

1591meiqing
michael kors handbags
coach canada outlet
louis vuitton
lebron james basketball shoes
michael kors bag
michael kors handbags
ray ban glasses
ralph lauren uk
fitflops
polo ralph lauren
louis vuitton
toms shoes
nike roshe run
nike roshe run
sac longchamp pas cher
michael kors handbags
nike air max
louis vuitton
ray-ban aviator
louis vuitton purses
christian louboutin outlet
adidas originals
jordan retro
true religion outlet
ray ban glasses
cheap nfl jerseys
michael kors outlet
michael kors outlet
michael kors outlet online
ugg outlet
abercrombie
oakley sunglasses outlet
michael kors uk
michael kors outlet
oakley vault
ralph lauren outlet
coach outlet
uggs outlet
cheap jordans
michael kors handbags

Da Shuai Guo said...

4guowenha0921
ray ban sunglasses online, http://www.raybansunglassesonline.us.com/
ralph lauren,polo ralph lauren,ralph lauren outlet,ralph lauren italia,ralph lauren sito ufficiale
dallas cowboys jersey, http://www.dallascowboysjersey.us/
nike air max, http://www.nikeairmaxshoes.org.uk/
adidas outlet, http://www.adidasoutletstore.us.com/
nhl jerseys, http://www.nhljerseys.us.com/
ferragamo shoes, http://www.ferragamo.eu.com/
michael kors handbags, http://www.michaelkorsusa.us/
mulberry uk, http://mulberryoutlet.outlet-store.co.uk/
steelers jerseys, http://www.pittsburghsteelersjersey.com/
wedding dresses uk, http://www.weddingdressesoutlet.co.uk/
chicago bears jerseys, http://www.chicagobearsjerseys.us/
toms outlet, http://www.toms.us.com/
nike air huarache, http://www.nikeairhuarache.org.uk/
louis vuitton outlet store, http://www.louisvuittonoutletstore.name/
true religion jeans outlet, http://www.truereligionjeansoutlets.us.com/
north face jackets, http://www.thenorthface.me/
louis vuitton outlet, http://www.louisvuitton.in.net/
pittsburgh steelers jersey, http://www.pittsburghsteelersjersey.com/
coach outlet online, http://www.coachoutletonline.in.net/
los angeles lakers jerseys, http://www.lakersjerseys.us/
lacoste shirts, http://www.polo-lacoste-shirts.fr/
supra shoes, http://www.suprashoes.us.com/
polo shirts, http://www.poloralphlaurenshirts.us.com/
hermes outlet, http://www.hermesbags.co.uk/
hollister shirts, http://www.hollistershirts.co.uk/
blackhawks jersey, http://www.chicagoblackhawksjersey.us/
michael kors outlet online, http://michaelkors.outletonlinestores.us.com/

Nike Free said...

coach handbag sale 2014 coach cheap handbags free shipping coach wallet brown leather coach discount bag cheap coach outlet store online coach bag online cheetah coach shoes coach swingpack purses coach kristin handbag coach online shopping sale coach outlet store new york all coach handbags coach wallets outlet online coach purses outlet store online coach leather madison macy s coach sale red michael kors handbag outlets michael kors michael kors totes bags michael kors outlet washington michael kors on sale handbags michael kors kingsbury michael kors chain michael kors black and white michael by michael kors handbags

Wenhao Guo said...

3guoguo1022
jordan shoes
celine handbags
ralph lauren
ugg boots clearance
ugg boots
canada goose outlet
michael kors handbags
michael kors outlet
cheap ugg boots
louis vuitton handbags
coach factory outlet
louis vuitton
ugg boots store
oakley sunglasses wholesale
ugg boots for women
Canada Goose Jackets/Coats And Parka Online
michael kors outlet
coach factory outlet
cheap nfl jerseys
coach outlet canada
canada goose jackets
michael kors handbags
coach factory outlet
louis vuitton handbags
jordan 4
michael kors handbags
louis vuitton handbags
tory burch outlet
louis vuitton outlet
jordan 3
michael kors handbags
michael kors handbags
ugg boots wholesale
louis vuitton outlet
michael kors bag
louis vuitton handbags
louis vuitton
michael kors outlet
coach outlet

 
Copyright © Sakura Shawl |Design by Whitey Mommy