Monday, December 31, 2012

Produk Chahaya Beauty Aura a.k.a Chahaya Whitening, Menyelesaikan Masalah Kulit seperti jerawat, jeragat, kulit kusam, berminyak dan lain- lain.

Assalamualaikum w.r.b.t...

Harini terpanggil untuk buat post mengenai 1 produk yang semakin dikenali ramai dan bakal mendapat tempat di pasaran tidak lama lagi.



Chahaya Chahaya Beauty Aura a.k.a Chahaya Whitening (CW) ini , produk keluaran turun temurun keluarga yang berasal dari Kota Bharu yang mana pengasas produk ini telah menggunakannya selama 12 tahun. Produk ini telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan dalam proses pendaftaran untuk mendapat tempat di pasaran dan tidak lama lagi insyaAllah akan keluar iklan di majalah mengenai produk ini.

Nana sendiri telah menggunakan produk ini lebih dari 1 tahun dan amat berpuas hati dengan CW. Sebelum ini, muka nana penuh dengan jerawat-jerawat halus, kulit berminyak secara berlebihan dan kulit juga kelihatan kusam. Tidak sampai sebulan penggunan CW, perubahan telah nampak pada kulit nana.Perubahan ketara dapat dilihat dan ramai kawan-kawan yang tegur tentang perubahan kulit nana dan ada yang mengikut sama menggunakan produk ini dan nyata ia juga memberikan perubahan yang positif. 
Selain masalah di atas, CW juga mampu memulihkan kesan jeragat dan kandungan produk CW ini terdiri daripada herba dan buah-buahan citrus.

Produk ni ada 3 barang (1 set) dan digunakan mengikut turutan seperti di bawah iaitu:

1.   Sabun (Facial bar)
2.    Penyegar (Toner)
3.    Pelembap (Moisturizer)

Seeloknya gunakan produk ini dua kali sehari iaitu pagi dan malam sebelum tidur. Cara penggunaan adalah seperti di bawah:

1. Basuh muka anda terlebih dahulu dengan air.Setelah itu, ambil Facial bar dan gosok di tapak tangan anda sehinggalah anda mendapat buih yang pekat darinya. Kemudian letakkan buih yang anda dapat dari Facial bar ini ke muka anda. Ratakan ke seluruh bahagian muka, terutama bahagian yang bermasalah seperti jerawat, jeragat, dan sebagainya.
2. Setelah itu bersihkan wajah anda dengan air bersih. Lap sehingga kering.
3. Sapukan toner ke muka anda menggunakan kapas muka sehingga ke leher.
4. Sapukan nipis-nipis menggunakan kapas muka. Sapukan 1 kali sehari waktu pagi sahaja.
5. Sapukan cream mouisteriser ke muka anda perlahan-lahan sehingga rata.Dinasihat sapu juga ke leher supaya tone warna kulit adalah sama dengan wajah anda.
6. Disyorkan untuk anda menggunakan produk ini 2 kali sehari (toner 1 kali sahaja/pagi) (pagi dan petang / malam) untuk mendapatkan hasil yang maksimum ke atas kulit wajah anda.



Kesannya??? – kawan2 nana tanya kesan penggunaan produk ni...bergantung kepada kulit individu, mungkin akan ada pengelupasan kecil dan mungkin tiada pengelupasan. Nana pakai ade sedikit pengelupasan halus, tak nampak sangat.Kalau diperhatikan dari dekat je baru nampak. Tapi kawan nana pakai takde pengelupasan. Tapi keduanya membawa kepada kesan positif iaitu:

-      Mengurangkan jerawat
-      Mengecilkan liang pori
-      Mengurangkan bintik hitam dan bintik putih
-      Menghaluskan struktur kulit
-      Kulit akan jadi licin halus / flawless dan berkilat cantik

Kesan-kesan di atas ni bukan rekaan semata-mata, tapi dialami oleh nana sendiri lepas penggunaan CW. Kesan-kesan juga bergantung pada jenis kulit dan penggunaan produk ini sendiri. Pemakaian secara konsisten dan mengikut aturan akan memberikan kesan yang baik. Penggunaan 1 set CW mampu bertahan selama 1-2 bulan bergantung kekerapan dan cara penggunaan produk ini sendiri.

Kesan Selepas Penggunaan:
Kesan dan tindak balas berikut mungkin berlaku ke atas anda. Itu adalah perkara biasa yang mana jika ada kesan dan tindak balas maka itu bermakna produk yang anda gunakan benar-benar memberi kesan. 

1. Kulit menjadi kering
Lapisan kulit mati akan terbentuk hasil dari pembentukan dan penghasilan sel baru. Ini akan membawa kepada lapisan tersebut tertanggal. Untuk mengurangkan masalah ini, gunakanlah cream mouisterier lebih.
2. Kulit menggelupas
Kulit baru terbentuk dan ini menyebabkan kulit lama yang telah mati akan mula tertanggal. Kebiasaannya dapat diperhatikan kepada jenis kulit biasa dan kering. Kemungkinan juga akan memakan masa yang lebih, bergantung kepada kulit individu. Teruskan penggunaan.
3. Tumbuh Jerawat (jarang-jarang berlaku)
Itu adalah salah satu proses "detox" atau menyah toksin. Jerawat akan hilang dalam masa singkat, walaubagaimanapun bergantung kepada kulit individu

Seeloknya anda menggunakan produk dengan cara yang betul dan berterusan, seperti mana yang telah diterangkan di atas. Ini akan memberikan hasil yang maksimum kepada kulit anda. Jangan gunakan produk lain sekiranya menggunakan produk ini, kerana ia boleh mengganggu proses rawatan yang dijalankan.



Boleh tengok gambar nana sebelum dan selepas penggunaan CW.nanti nana akan uploadkan gambar kawan2 nana yg pakai CW ni jugak..

Sebelum penggunaan CW, boleh nampak jerawat2 kecil dan juga kulit agak kusam dan kering.

Selepas penggunaan CW, boleh nampak beza yang ketara. Kulit nampak makin halus dan jerawat sudah tiada. Kulit juga nampak licin sekata, keluar rumah tanpa mekap atau bedak pun still ok. 

Berapa Harga??
1 set Chahaya Whitening=RM85.00

Untuk pembelian berasingan:-
Sabun (40 gram) RM20.00, Toner (60 ml) RM30.00 & Cream (5 gram) RM35.00

Kos Penghantaran bagi Semenanjung Malaysia ialah sebanyak RM6, manakala bagi Sabah / Sarawak adalah RM8. Jadi bagi harga di atas, sila tambahkan dengan kos penghantaran.

Untuk makluman dan perhatian pada yang ingin mencuba, produk CW ini sesuai untuk semua jenis kulit  bermasalah kecuali untuk mereka yang berjerawat kronik/ mempunyai masalah kulit sensitif/alahan  serta berpenyakit tidak disyorkan menggunakan produk ini.
Sebelum mencuba, anda semua dikehendaki membaca semua maklumat berkenaan produk ini terlebih dahulu bagi mengelakkan keraguan atau masalah yg timbul di kemudian hari J

Bagi yang ingin memcuba bolehlah membuat pembayaran ke akaun seperti butiran di bawah:

Nama : Wan Norhaina bt Wan Ab. Razak
Bank : Maybank
No. Akaun : 164294286566
Email : hynarazak@gmail.com
No. Telefon : 013-3750227

atau

Nama : Mohd Supian Mustapa
Bank : CIMB
No. Akaun : 14740003789205
Email : hynarazak@gmail.com
No. Telefon : 013-3750227

Setelah pembayaran dibuat, sila sms ke no. nana 013-3750227 dan maklumkan jumlah pembayaran, tarikh dan masa pembayaran dibuat serta berikan nama penuh dan alamat untuk penghantaran produk CW ini dibuat. Sekiranya menggunakan perkhidmatan Maybank2u atau CIMB Clicks, sila masukkan alamat email yang diberikan di atas. 

Sebarang pertanyaan boleh hubungi nana di alamat email hynarazak@gmail.com atau no.fon 013-3750227.


Untuk pengetahuan, owner produk ni iaitu Lina (boleh singgah di <> untuk ke blog Lina) telah menggunakan produk ni.Kulit Lina memang cantik sangat,walaupun sudah mempunyai 2 baby kembar tapi tetap cantik. Bagi yang nak tengok testimonial yang lagi banyak boleh jugak singgah di blog Lina sebab Lina dah lama jual produk ni, so dah ramai yang hantar testimonial kt Lina. :)


Untuk melihat lagi testimoni yang lain, boleh juga layari testimonial dari Chahaya Whitening Eila di Facebook atau di link ini.


So, kepada yang tinggal di Kuala Lumpur boleh sms nana= 013-3750227  jugak untuk order produk ni samada nk COD atau pos pun boleh.
<< COD: Masjid Wilayah, Jalan Duta, Jalan Kuching, memane je kt KL insyaAllah>> 

30 comments:

saLLy sWeeT said...

kite pon dah try... mulus dan gebus jek kulit kite...heee

lahh said...

thanks sally sweet for the comment :)

Sakura said...

thanks sally sweet for the comment

Sakura said...

kepada yang berminat ingin mencuba produk CW, boleh sms nana 013-3750227 :)

Lyna Shaari said...

nana, mohon refer ke my link selaku owner dis product.tq..ayat2 dkt blog nie pun guna pakai ayat sy.mohon kerjasama sbg seorang dealer.tq ;)

axie said...

kak nana :)

Sakura Shawl said...

already linked lina :) tq dear

Fara said...

cam nak try je..tp nt tgu gaji yer..pori2 nie susah sgt nak bg kecik..hiii

Sakura said...

ok, nt nk order leh sms nana je 013-3750227 ye fara :)

ronggenglela said...

selepas menggunakan produk ni ..kulit menjadi lebih licin & anjal...USIA, bukan lagi penghalang...peminat saya semakin ramai mengalahkan artis tempatan & luar negara....

mai said...

sy berminat nk try..tp nk tya dulu,
perlu x sy stop sementara produk lain sblm guna CW ni?
Kalau dh pkai toner dan krim tu di pagi hari nk gi keje, pastu boleh makeup mcm biasa ke?(guna foundation n compact powder,)
harap dpt jwb kemusykilan sy. thanks. :)

hyna.. said...

mai, skarang tgh pakai produk ape ye? kena tau jgk tgh pakai produk ape tu..yup, boleh je mekap lepas pakai krim tu..boleh pakai foundation dan bedak mekap mcm biasa :) mai boleh sms nana= 013-3750227 atau email hynarazak@gmail.com

zaty said...

wahh,mcm best je.kulit sy berminyak la. :(

hyna.. said...

zaty, boleh cuba produk ni..sesuai untuk semua jenis kulit dear :)

are_lin@yu said...

salam..nana kalau saya nak cuba macam mana erk..boleh pos kt serdang ka?

Model Busana Muslim said...

tulisan yang baik untuk di simak,,nice post

Anonymous said...

salam..produk mn yg ok everlynn or CW coz 2-2 nana jual..nk tau mn lg bgs sbb nk try.. try bkk link lyna utk tau lbh lanjut mngenai CW tp blog not found.. thanx nana =)

Iena Eliena said...

Blogwalking here...

cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

Mosum Art Design said...

Salam Sakurashawl.com:
Skincare that cares for your skin...bagi yg nak mendirikan rumahtangga jom kite singgah link di bawah.

Entri terkini:KAD VERSI PASSPORT KINI DI MALAYSIA

Rina Ellisa said...

Salam kak..

Ni blog baru Rina.. http://memorintorinaellisa.blogspot.com/

Nanti follow tau.. :)

Thanks kak nana :)

hamzah ian said...

lelaki boleh pakai tak?

hehe

Crew Fathi said...

OO... Salam Aidilfitri 1433H... =)

onie said...

wahhhh,menarik ni :D

diana said...

wah..beza sangt2 /..bagus nya produk ni..

Gf ZBz said...

kalau just pkai sabun n toner? x pkai cream?? :( baru try nie

Anonymous said...

Therefore parents are advised to purchase only bedding that is totally suitable for they bed they choose.
Recently, I discovered that bassinets were being offered in
non-traditional styles, such as round, and I am sooo jealous that I
have already had my three babies, and being recently divorced, don't know if I will have any more children that would need such a piece. Test the mattress for firmness by pressing a finger to it.

my web site :: loft bed

Dongdong Weng said...

20150505wengdongdong
insanity workout
cheap toms
louis vuitton outlet
rolex watches outlet
prada outlet
louis vuitton outlet stores
tory burch outlet
marc jacobs
michael kors uk
kate spade
michael kors outlet
louis vuitton outlet
michael kors
oakley sunglasses
michael kors watches
kate spade outlet
adidas shoes
coach factory outlet
coach canada outlet
kate spade handbags
coach outlet store online
coco chanel
ray ban sunglasses
oakley sunglasses cheap
louis vuitton
louis vuitton handbags
michael kors outlet
celine
coach factory outlet online
hermes
jordan 6 cigar
chanel bags
jordan 11
cheap jordans
true religion jeans

Meiqing Xu said...

1591meiqing
nike huaraches
caoch outlet
kobe bryant shoes
abercrombie
gucci outlet
ray ban outlet
louis vuitton handbags
hermes birkin bag
abercrombie and fitch
louis vuitton handbags
michael kors outlet online
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
jordan 4
coach factory outlet
coach outlet
michael kors purse
abercrombie and kent,abercrombie fitch,www.abercrombie.com,abercrombie fitch,joe abercrombie,abercrombie uk
ray bans
prada uk
nike roshe run women
hollister co,hollister jeans,hollister.com,hollister ca
louis vuitton outlet
nike air max 90
michael kors outlet
ed hardy outlet
louis vuitton handbags
ghd straighteners
nike blazers
oakley sunglasses cheap
polo ralph lauren
michael kors
toms outlet
ugg boots outlet
jordan 11s
abercrombie fitch,abercrombie and kent,abercrombie & fitch,abercrombie outlet,abercrombie kids
louis vuitton
louis vuitton
adidas superstar
retro jordans

Nike Free said...

nike air huarache shop online nike free 5.0 nike free 5.0+ nike free run nike free trainer 5.0 nike free nike free run 5.0 nike free runs nike free 5.0+ womens nike free 4.0 nike free run 5.0 womens womens nike free 5.0 nike free tr fit 3 nike free 4.0 v3 nike free women black nike free run nike free 2.0 nike free run 3 womens nike free run 2 womens womens nike free 3.0 nike free 5.0 men nike free 6.0 mens nike free trainer 5.0 cheap nike free tiffany nike free runs nike flyknit free 5.0 nike free print nike free woven womens nike free 5.0 black nike free fit womens nike free run 3.0 nike free for women nike free trainer womens

柯云 said...

2015-12-18keyun
canada goose sale
canada goose sale
nike free 5.0
oakley sunglasses
uggs outlet
louis vuitton purses
chanel handbags
louis vuitton bags
louis vuitton outlet
michael kors outlet
coach outlet
lebron james basketball shoes
marc jacobs outlet
uggs on sale
michael kors bags
mulberry uk
louis vuitton purses
ralph lauren outlet
ugg outlet
oakley sunglasses
discount jordans
oakley outlet
michael kors outlet store
coach outlet store
louis vuitton purses
jordan shoes
ugg boots
ralph lauren outlet
ugg australia
tory burch
ralph lauren outlet
adidas original trainers
gucci handabgs
ugg outlet
p90x
nike air huarache
tory burch outlet online
michael kors handbags
ray ban sunglasses
coach factory outlet

 
Copyright © Sakura Shawl |Design by Whitey Mommy